Saturday, February 16, 2013

JOBDIRUMAH - CARI DUIT DI RUMAH


Salam sejahtera dan selamat menghabiskan masa anda dengan perkara-perkara yang berfaedah dan bukannya perkara yang melaghakan. Janganlah asyik sangat berfacebook sampai tak hengat dunia. Banyak lagi benda kite boleh buat selain menghabiskan masa dengan menatang tu saje. HAHAHA. Ok kali ini aku nak kongsikan satu program buat duit kat internet yang sedang hot sekarang ni. Bila sebut buat duit mesti korang excited, teruja sampai nampak tulang sumsum kan? Betul. Takde orang yang tak suke buat dan dapat duit. Lebih-lebih lagi bile duit yang kite dapat tu caranya tanpa mengeluarkan peluh setitik pon. Tapi kalau korang buat duit tengah panas tengah hari pulak tu contohnya pasang bendera kat tiang letrik yang tu aku gerenti berpeluh-peluh. Yang tu kite panggil buat duit sambil berpeluh. HAHA. 

Daripada aku melalut panjang-panjang sampai tak ingat nak mesej awek aku, baik aku straight to the point. Nama program ni ialah Jobdirumah. Kalu nak tengok website die ni ha aku bagi http://www.jobdirumah.com/fadh. Ha besar punye aku bagi link die. Kalau korang klik kat link ni korang boleh baca penerangan pasal program ni dengan lebih lanjut. Tapi kalau korang nak bace penerangan aku, korang boleh baca ke bawah sampai habis. Aku takkan marah. Jadi hendak dipendekkan cerita macam ni la. Biar aku ringkaskan pasal program ni dengan menggunakan teknik penerangan secara santai dan rileks. Santai ke? Jadi macamane kite nak cari duit atau buat duit dengan program ni?



Laman utama Jobdirumah

PERTAMA. Korang mesti membayar RM50 sebagai cas kepada pihak yang menyediakan program ni. Cas ni bukan untuk mencekik korang atau sebagainya. Tetapi sebagai pembayaran kepada servis yang akan disediakan untuk korang nanti. Servis apa tu? Servis ni  nak bagitau korang semua ialah servis yang akan bagitau korang kerja apa yang sedang ditawarkan, bagaimana nak apply untuk sesuatu kerja tu dan bagaimana kita nak tetapkan atau set upah yang kita mintak terhadap majikan tu nanti. Ala macam jobstreet tula kan. Bila ada keje kosong, dieorg terus akan hantar kat email korang. Gaji, cara nak apply, tarikh interview sume akan diberitahu. Jadi disini pihak Jobsdirumah berperanan sebagai orang tengah untuk korang dapatkan kerja yang korang rase sesuai dengan kemampuan masing-masing. Korang akan diberikan panduan bagaimana untuk memilih kerja yang sesuai, cara nak mintak dan bagaimana nak berhubung dengan majikan nanti. Tiada paksaan sama ada korang kena terima sesuatu keje tu atau tidak. Keje macamane pulak tu yang biasa ditawarkan? Ha korang boleh pilih samada nak taip data entry, taip dokumen, mengumpul maklumat, menulis artikel, menulis laporan, khidmat pelanggan, tugas perkeranian dan banyak lagila. Letihla aku nak taip semua. Kerja atau tugas ni datang dalam pelbagai bentuk. Korang kena pilih je mana sesuai dengan jiwa nurani hakiki azali korang je. Tapi sebelum tu, korang kenalah prepare dengan syarat-syarat yang korang mesti ikut. Antaranya ialah:



  • Tahu menggunakan komputer dan internet. Budak darjah 1 pon ade fb. Takkan korang tak tahu pulak kan? Malu la bro
  • Tahu guna microsoft word dan excel. Aku rase semua tahu gune yang ni. Kalau korang tak tau jugak pandai-pandaila belaja.
  • Mesti boleh membaca, menulis dan faham Bahasa Inggeris. Yang ni pon mesti korang boleh kan? Kalau ada masalah boleh guna kamus, google translate atau tanye cikgu BI korang. Kalau nak mudah beli software e-kamus. Sekarang dah boleh translate dari BM ke BI. 
  • Ada komputer atau laptop. Sorry aku tak mampu untuk beli untuk korang. Aku punye pon orang bagi. HAHA
  • Ade akses ke talian internet. Kalau takde internet takde masalah. Boleh pergi mana-mana cybercafe untuk siapkan keje nanti. Ala macam korang tak biase pegi cc main counterstrike dulu kan?
  • Dan lain-lain syarat yang korang boleh baca kat sini.
Bila korang beli, korang akan dapat akses kepada laman web ahli. Kat sini korang akan diberikan latihan dan panduan asas bagaimana mahu bekerja di rumah. Seterusnya pulak, korang akan diberikan ratusan senarai tawaran kerja kosong setiap hari melalui laman web. Bila korang dah lengkapkan tugas yang diberi, korang akan dibayar melalui paypal. Tak tahu macamane nak buke paypal? Jangan bimbang. Korang akan diberikan panduan ringkas nanti cara nak buke bende ni. Korang akan dibayar bile kerja korang dah siap dan disahkan oleh majikan. Tak perlu tunggu hujung bulan macam yang keje makan gaji sekarang.

KEDUA. Korang boleh menjadi agen affiliate dengan mempromosikan program ini di mana-mana sama ada secara online atau offline. Sekiranya ada orang yang mendapatkan program ini melalui link korang, korang akan menerima komisyen yang agak lumayan. Yang ini aku sedang usahakan sekarang. Sebab yang ni percuma. HEHE.. Kalau nak jadi ahli affiliate, korang tak perlu bayar ape-ape. Semuanye free cume perlu lengkapkan maklumat korang je mase isi borang ahli affiliate. Bila korang daftar jadi ahli affiliate, korang akan dapat satu link korang sendiri. Korang boleh promosi link korang kat blog ke, kat youtube ke, melalui email ke, newspaper online ke, dekat forum ke atau mana-manalah yang korang suke nanti. Kalau korang ade duit, boleh promosi kat blog-blog yang popular dan terkenal macam blog aku ni. HAHAHA...Ataupun kat mana-mana website yang ade pengunjung yang ramai. Lebih ramai viewer lagi bagus sebab bermakna peluang untuk orang lihat link korang dan beli melalui link korang makin tinggi. Bila daftar jadi agen tu nanti, korang boleh gunakan banner yang disediakan dalam sistem affiliate untuk tujuan promosi. 



Laman web affiliate Jobdirumah

Jadi kepada sape-sape yang ingin mencari duit sampingan di rumah, amatlah digalakkan mencuba program ini. Dah ramai yang berjaya dan korang boleh lihat sendiri dekat blog-blog yang ditunjukkan kat sini http://www.jobdirumah.com/fadh. Sangat sesuai bagi pelajar yang nak cari duit lebih, surirumah-surirumah yang bosan menunggu kepulangan suami, dan juga bagi penganggur-penganggur yang ingin mencuba sesuatu yang lain selain daripada termenung. Akhir kata, korang rebutlah peluang yang diberikan ini dengan sebaiknya demi masa depan bersama. 


PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN SEGERA
Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan


5 comments:

  1. banyak cara mendapatkan duit di dunia in apalagi dari internet. salah satunya coba disini
    http://goo.gl/F1jqB

    ReplyDelete
  2. Kerja Online memang mudah dan menjadi buruan para blogger atau netter, tapi harus waspada karena banyak yang scam atau penipuan, makasih Gan atas informasinya Semoga Sukses
    Lowongan Kerja Online Membuka Pendaftaran

    ReplyDelete
  3. Inginkan pendapatan lebih tanpa modal?
    Klikje link ni http://stayreward.com/index.php?share=16287
    InsyaAllah xde ruginye..selamat mencube..

    ReplyDelete
  4. http://stayreward.com/index.php?share=26041

    ReplyDelete
  5. Perkongsian yang hebat..

    Jom buat DUIT online dan INCOME pun hebat...
    tidak perlu modal..
    tiada penipuan..

    Bisnes ape ni wei? berbelit2.. Apa yang nak dirahsiakan?
    1. Bukan Rahsia lagi kalau anda join
    2. Dah join, anda pasti akan kata.. ''SENANGNYEEE''
    3. Lagipun, Mungkin Ini namanya REZEKI!

    JOM…… Jgn ketinggalan
    Buat Duit Dari Rumah...

    http://Youthweeklypay.com/?invite=127633

    http://MegaStoon.Com/?share=282869

    http://MegaStoon.Com/1/?share=282869

    ReplyDelete